Alt du skal vide om et testamente

Et testamente er for alle

Det er både uanset om du er enlig, samlende eller gift. Et Testamente er et papir, hvor du aktivt har taget stilling til hvordan din arv skal fordeles. F.eks. For at åndgå at der skal opstå konflikter i familien eller arvestrid. 

Det er en god måde, hvor på at den person som du f.eks. er i ægteskab med, kan arve noget. For hvis ikke dette er tilfældes, kan personen ikke arve noget. 

Indbotestamente

Du kan oprette et indbotestamente, hvilket betyder at du kan bestemme hvem der skal arve hvad når du går bort. Det er specifikke genstande i hjemmet som kan indgå i indbostestamentet. Et indbo vil afhænge af en samlet vurdering som f.eks. genstande der har været anvendt som indbo i hjemmet, de genstande vil oftest tages med i vurdering og indgå i selve indbotestamentet. En samling af ting, vil dog ikke altid indgå i testamentet. Det kan være unikke malerier, tepper eller andet. Det samme gælder køretøj som en bil, vil oftest heller ikke indgå. 

Du kan selv fordele det, ved at oprette et almindeligt testamente, men så er vi ovre i at du opretter et notartestamente eller et vidnetestamente. Da du med indbotestamentet ikke specifikt kan vælge tingene ud. 

Dit indbostestamente er juridisk gyldigt når det er opdateret og underskrevet. 

Vidnetestamente: 

Fordelen ved vidnetestamentet er at du underskriver det samtidig med at to vidner er tilstede. Det underskrives ikke foran notaren. Testamentet er gyldigt når det er underskrevet med tilstedeværelse af vidnerne. Der skal være mindst to vidner. Begge vidner skal underskrive testamentet og derefter er det gyldigt. 

Vidnerne kan ikke være alle, men er bestemt ud fra en række krav. F.eks. skal vidnerne være over 18 og må ikke være inhabile. 

Kan man ændre testamentet? det er der sikkert mange som undrer sig over, men hvis man skal ændre det, skal det gamle tilbagekaldes og man skal oprette et helt nyt. Dette kan du gøre hos Legal Doc. Her kan du endda gøre det online. 

Tal med din partner eller samboende omkring testamentet. Det er meget dejligt at føle en hvis form for tryghed, hvis uheldet skulle være ude og man står tilbage og som samlevende ikke kan arve noget. Sæt jer ned og læs op på de forskellige testamente muligheder, så i finder den rette løsning til jeres behov. Det er bedre at være på den sikre side, end at det får konsekvenser senere.