Candy floss er et sødt og sjovt indslag til børnefesten

Skal du snart holde børnefest, f.eks. fødselsdagsfest? Et sjovt indslag til de festglade børn er en candy floss maskine. De fleste børn elsker det lyserøde sukkervat, der smelter på tungen og leder tankerne hen på en varm dag i Tivoli. Nu kan du få tivoli-stemning til børnefesten med en candy floss maskine, du kan købe en maskine lige her: Candyfloss Maskine

Det var faktisk en tandlæge i USA, der opfandt det sukkersøde slik, som de fleste kender fra tivoli og markeder. Tandlægen William J. Morris fandt på candyflossen sammen med en slikproducent og patenterede den elektriske slikmaskine. I 1904 kunne amerikanerne for første gang smage candyfloss i St. Louis. 

Er det en kunst at lave candy floss? Det er faktisk slet ikke svært at lave candyfloss, alt hvad du skal bruge er sukker og en candyfloss-maskine: Det tager kun få minutter at lave fine, luftige sukkerskyer, og børnene til festen vil med garanti elske at være med til at lave en fin figur af candy floss. 

Sådan gør du:

Du skal bruge sukker og en candyfloss-maskine. Start med at varme maskinen op, læg en skefuld sukker i midten, start herefter maskinen.

Herefter kan du more dig med at se den fine sukker samle sig om pinden, næsten på magisk vis. 

Sukkerslik har eksisteret siden 1400-tallet 

De fleste mennesker har en sød tand. Det gælder også i Danmark, hvor vi årligt spiser i gennemsnit 6,6 kilo slik per person. I USA og Italien spises der henholdsvis 3,6 kilo og 1,8 kilo slik om året. Hvis man medregner chokolade oveni opgørelsen, spiser danskerne hele 12,3 kilo om året. Vi har overhalet FInland og Sverige som de største slikmunde, og vi er faktisk er verdensmestre i at spise slik. 

Sukkerslik har en lang historie og er længe blevet spist af sukkerglade mennesker. Allerede i1400- tallet nød man f.eks. en form for candyfloss, i form af karamelliseret ren sukker, som blev spundet rundt omkring en pind. Herefter blev sukkeret formet til flotte figurer. 

Hvad er candy flosh?

Candy flosh minder alle om gode stunder, f.eks. en hyggelig tur på kræmmermarked eller i tivoli. Duften af candy floss er også en uadskillelig del af oplevelsen, når I tager i cirkus, ligesom duften fra de varme og salte popcorn.

Candy floss er en sjov form for slik, da det luftige sliks struktur minder rigtigt meget om glas på det molekylære plan. Der bruges endda lignende teknikker, når man skal puste glas.