Fobier

At have en fobi betyder at der er visse ting, man ikke kan overvinde sig selv til at gøre, eller ting som gør en rædselslagen. Ofte vil konfrontation med denne ting fremkalde hjertebanken, angst, koldsved, eller rædsel. En fobi kan være opstået pga. af en helt bestemt oplevelse, der har gjort at man ikke længere kan sætte sig selv i denne situation igen uden at få voldsomme stressreaktioner i kroppen. Fobien kan også ligge dybere, og stamme fra barndommen, hvor man havde længerevarende traumatiske eller dårlige oplevelser. 

Vores hjerne er som en harddisk, der gemmer på alt, hvad vi oplever. Den gemmer alle sanseindtryk, og laver hele tiden koblinger. Hvis hjernen har koblet stress sammen med en bestemt situation, vil den fremover fremkalde mere eller mindre voldsomme reaktioner, når denne situation opleves igen. Ikke alle har lige voldsomme fobier - de kan optræde i både mild og voldsom form. Men man kan sagtens afkoble nogle af de koblinger som hjernen laver, og på den måde fjerne fobien.

Nogle af de typiske fobier er:

Angst for edderkopper, slanger eller andet kryb
Angst for at flyve
Angst for at køre bil
Angst for lukkede og eller små rum
Angst for åbne pladser
Angst for at være sammen med mange mennesker
Angst for at blive testet - eksamensangst
Angst for at tale foran andre mennesker
Angst for højder
Angst for vand
Angst for fugle, katte, hunde eller heste
Angst for bakterier
Angst for nåle
Angst for tandlæger

 

Metoden til at fjerne fobier:

Jeg bruger en meget effektiv metode der hedder KLAP-metoden. KLAP-metoden er meget effektiv, og selve behandlingen varer kun 3 min. Jeg har mange gode erfaringer med denne metode, og ofte bliver man overrasket over, hvor meget der kan ske mentalt på 3 min. 

 


 

 

 

 

Cristina Klastrup ck@slipallergi.dk 31150140 @slipallergi
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk