KLAP-metoden

KLAP-metoden er en sikker metode opfundet af Ole Larsen, som jeg er uddannet hos. Dette er en metode, hvor man erstatter kroppens kamphormoner, adrenalin med lykkerhormonerne, endorfiner. Når kroppen kommer i en akut stresset tilstand, dannes kamphormonerne. Disse hormoner er vores kæmp-eller-flygthormoner, som skal sørge for, at vi kan overleve. I stenalderen skulle mændene mens de var på jagt, passe på de ikke blev angrebet af vilde dyr. I en akut stresstilstand, hvor der kom en stor bjørn eller lign, blev der udskillet adrenalin, og kroppen blev gjort klar til kamp. Der blev sat en masse mekanismer i gang i kroppen. Der kom mere blod til musklerne, så man kunne kæmpe, pupillerne udvidedes, så de bedre kunne se, de små blodkar i overhuden trak sig sammen, så man ikke blødte så meget, hvis man blev såret. Når mn havde enten kæmpet eller var flygtet, normaliserede kroppen sig igen. I dag er det ikke altid så let....

Denne mekanisme gælder naturligvis stadig. Vi har stadig vores instinkter fra stenalderen, og bliver stadig påvirket på samme måde, når vi skal kæmpe eller flygte. I dag skal vi ikke længere flygte fra farlige dyr i vores hverdag, men der er mange andre mekanismer, der påvirker os og stresser vores krop. 

Nogle folk går rundt i en kronisk stresstilstand, og kan ikke komme ud af deres kæmp-eller-flygt-tilstand. Stress er et symptom på en overbelastning af kroppen og systemet. Livet i dag er meget anderledes end i stenalderen. Vi spiser forkert, vi rører os for lidt, sover for lidt og mange er pressede på arbejdet. 

Med KLAP-metoden kan man gå ind og kontrollere stress, angst, nervøsitet, fobier og præstationsangst. Når man klapper hurtigt på kroppen, afspændes kroppen samt der kommer mere ilt til cellerne, da blodcirkulationen øges, og der produceres lykkehormoner i form af enforfiner. Klappene stimulerer også vores akupunkturpunkter på kroppen. Endorfinerne er ligeledes kroppens egen morfin, og hjælper med at bekæmpe stress og negative tanker.

Metoden er delt op i 3 minutter, hvor der i hvert minut tænkes på noget bestemt alt efter hvad problemet er. Samtidig klappes der på personen, som står helt stille. Der skal ikke siges noget højt - det hele forgår mentalt hos personen, der bankes på. I disse 3 minutter ændres den fil på harddisken, som hjernen har lagret. 

Cristina Klastrup ck@slipallergi.dk 31150140 @slipallergi
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk