Lær at forstå hvad en depression er

Lær at forstå hvad en depression er

Hvert år rammes flere og flere danskere af en depression. En længerevarende nedtrykt tilstand der ofte er både hård og svær at komme ud af igen. 

Det er en naturlig del af livet at opleve at være i en deprimeret tilstand – ofte vil sådan en komme i forbindelse med en drastisk hændelse. Det kan være et dødsfald, en fyring, et tab, et uvenskab eller andre ting, der for alvor rusker op i det, vi er vant til. Disse følelser er ganske almindelige, men vil med tiden blive mere moderate. 

En depression handler i høj grad om, at den slags følelser bliver styrende for ens dagligdag og påvirker ens livsglæde- og kvalitet. Ofte kan det være svært at finde en årsag til, hvad der ligger til grund for problemet. Hvilket skaber endnu større frustration og frygt for, hvordan man kommer gennem den svære tid. 

En depression er en følelse af at være nedtrykt gennem længere tid – og have en følelse af, at det kan være svært at få det bedre. Småting i dagligdagen kan få karakter af at være uoverskuelige. Både motivationen, overskuddet og energien er ofte forsvundet. 

Sig det højt!

Har du gennem længere tid følt dig nedtrykt og befundet dig i en sindsstiltand, der afviger fra det normale, bør du sige det højt. Det kan være til dine nærmeste; venner, veninder eller familiemedlemmer. Ellers er det også en god idé at tage kontakt til din læge. 
Din læge er uddannet til at håndtere den slags, og ved hvilket forløb der skal iværksættes for dig som individ. 

Det er vigtigt at være opmærksom på de forskellige Symptomer på depression – jeg tror sjældent, at der findes en konkret opskrift på, hvad en depression er, og hvordan den kommer til udtryk. 

Det der er vigtigt er, at du gør noget ved det og ikke blot accepterer, at livet er sådan. Der findes mange gode muligheder for behandling. For mange vil en række snakke med eksempelvis en psykolog være ganske givende. Det kan nemlig være ganske fordelagtigt at få vendt og delt sine tanker. Særligt også med folk der ikke står en nært, idet man ofte vil være mere tilbageholden i disse situationer. 

Det er vigtigt at tage sig selv og sit helbred alvorligt. At lytte til kroppens signaler og ikke undertrykke symptomer. Ens mentale helbred er lige så vigtigt som ens fysiske. Det glemmer folk ofte. Så lyt til din krop.