Sådan klarer du julen rent økonomisk

Desværre er juletiden ikke kun hjerternes fest, det er også måned der for mange frygtes som den dyreste måned på hele året. Mange mennesker har desværre ikke kapitalen til at gå ud og købe gaver, mad og raketter for flere tusinde kroner. Nogle har gæld i huset, andre skylder penge til banken og nogle har bare slet ikke kongens mønt. Uanset om du befinder dig i den ene eller den anden situation, så er det vidst ikke nogen hemmelighed at det er en frustrerende situation at være i, og at man føler sig meget magtesløs. 

Til gengæld er jeg sikker på at jeg, med mine to gode råd til at tjene lidt ekstra julen over, kan vende den negative og ærgerlige følelse i maven til noget positivt – for så svært er det faktisk ikke at lave lidt hurtige penge, hvis bare du ved hvor du skal lede henne. 

Start i kælderrummet

Selvom det måske ikke virker som det mest logiske sted at starte, så kan der faktisk være mange kroner- og ører at hente ved at tage en smut ned i kælderen. Måske du har noget gammel sølvtøj til at ligge eller nogle smykker i guld – begge ting kan du få en god skilling for hos din lokale guld- og sølvforhandler. 

Derudover er der sikkert også gode chancer for at der ligger gamle møbler- eller andre antikviteter, som du med garanti vil kunne få penge for hos en pantsætter.

Hvad er en pantsætter?

En pantsætter er, kort sagt, en der tjener sine penge på at sælge ud af andre menneskers gamle sager til en højere profit en hvad han/hun købte dem for. Det er et koncept der har meget stærkere ben i USA, men det er langt fra umuligt at finde dem herhjemme. Lån trods rki igennem en pantsætter. Du skal dog være opmærksom på at pantsættere ikke er forpligtet til at sælge dine ting tilbage til dig, hvis de får en bedre pris på det. 

Derfor er det altid en god idé at aldrig nogensinde pantsætte noget der har en høj affektionsværdi for dig, du kunne gå hen og miste det for evigt. 

Når det så er sagt, så er det næsten ikke det som du ikke kan afsætte hos en pantsætter, og derfor giver det så fantastisk god mening at starte jagten på julepenge i kælderen- eller depotet – for det er måske det eneste sted du behøves at lede.