Sådan laver du den bedste iskaffe

Denne guide er til brygning af iskaffe efter den såkaldte japanske metode, hvor brygningen af varm kaffe over is for derved at opnå den Bedste iskaffe. Vi anbefaler den japanske metode, fordi brug af varme er den bedste måde at udtrække kaffes livlige smag og aromaer, der straks låses fast af isen. Der findes dog også en anden variant af iskaffe, hvor der brygges kaffe ved hjælp af koldt vand over længere tid, kendt som koldbrygning. Koldt bryg har muligvis ret populær hos den almene befolkning, hvorimod den japanske metode typisk er mere populær hos kendere og eksperter.

Sådan laver japansk iskaffe

  1. Start med at skylle et kaffefilter efter med varmt vand og hæld derefter vandet ud. Afvej den korrekte mængde isterninger, og udskift filteret, ved at placere de tre folder mod tuden.
  2. Afvej passende mængde kaffe alt efter behov og antal kopper. Fyld herefter din kedel og opvarm kogende vand.
  3. Mal din kaffe, omtrent lige så grov som groft salt og afvej kaffen. Fjern kedlen lige før kogning, og lad vandet sætte sig.
  4. Start timeren, og hæld nok vand til bare at mætte kaffen. Lad det derefter simre eller udvide sig i 30 til 45 sekunder. At lade kaffen sætte sig sikrer jævn vanddispersion og en lækker kop kaffe i sidste ende. Prøv at bruge den mindst mulige mængde vand til at dække alle kaffegrums.
  5. Hæld langsomt i cirkler, tilsæt nok vand til at hæve opslæmningen halvvejs op ad keglen. Fortsæt med at tilføje vand langsomt i etaper, og nedsænk skorpen, mens du går. Når skorpen er forsvundet, hældes det i midten, hvorefter niveauet hæves, hvis det er nødvendigt mod slutningen for at tilføje alt vand på passende tid. Til 3 til 4 kop opskriften skal du prøve at tilføje alt vandet.
  6. Når du har tilsat alt vandet, skal du give det en lav omrøring og lade det dræne ved at sigte mod flad eller let kuplet kaffebeholder. Da du bruger mere kaffe, når du laver iskaffe efter denne metode, bliver du nødt til at hælde hurtigere og holde din kaffe lidt højere, end når du brygger varm kaffe for at opnå den samme bryggetid til sidst.
  7. Fjern til sidst dit kaffefilter. Giv kaffen et par forskellige hvirvler for at smelte resten af ​​isen og inkorporer al kaffen. Serveres med isterninger til for den absolutte nydelse. Og voila, så er din iskaffe klar til at kunne drikkes.