Sådan laver du nem- og sund mad derhjemme

Der er desværre de færreste af os der ville kategorisere os selv som værende en sand haj i køkken, og det er en skam når man tænker over at de fleste af os nok kommer til at skulle lave mad fra bunden i resten af vores liv. 

Ved at investere tid til at blive bedre i et køkken, investerer du faktisk også tid i dit fremtidige velbefindende, og det er værd at slå et slag for. Derfor handler denne artikel om nogle gode måder at blive mere erfaren i et køkken, mens du er sikret lækker mad hver eneste dag. 

Du skal starte i det små

Start med at se indad og find ud af om du mangler nogle krydderier, råvarer eller konserves i dit køkken der gør det nemmere for dig at hurtigt lave god mad – det kunne eksempelvis være at du manglede miso, soya, masala, hakket tomater og diverse bønner og linser som fast inventar i køkkenet. 

Ved at have størstedelen af alle de ting du skal bruge ved hånden, overrumpler du ikke dig selv med den ene lange indkøbsseddel efter den anden – sådanne lange lister bliver man nemlig hurtigt træt af.

Hvis ikke du har alverdens tid

Så lyder det som om at en måltidskasse ville være det helt perfekte valg til dig. Måltidskasser er kommet til verdenen for ganske få år siden og har taget Danmark med storm lige siden. Man skal virkelig ikke lede længe efter måltidskasser i de danske hjem, før man finder en. 

Måltidskasser som eksempelvis kokkens hverdagsmad er noget der gør det nemt at spise sundt og samtidig have en travl hverdag fyldt med forskellige opgaver – hvoraf mange af dem ikke inkluderer at stå i en kø i superbrugsen. 

Derfor er det et smart sted at starte

Hvis du er lidt mistroisk omkring måltidskasser er det kun forståeligt, du lader jo en anden bestemme hvad du skal have at spise, og hvordan kan de overhovedet vide hvad du kan lide? Måltidskasser er i min optik smarte af netop den grund, du bliver tvunget til at prøve nye ting og drage erfaringer med nye grøntsager og råvarer – og oftest er vi bare kræsne for at være det, ikke fordi der egentligt er hold i det.

Ved at have en måltidskasse i det første stykke tid, får du god erfaring med at arbejde i et køkken og nogle retter under huden – og det er om ikke andet et godt sted at starte.