Træk vejret igennem og slip af med stoppet næse

Hvad er stoppet næse?

Du kender det sikkert godt: Det er superirriterende at have stoppet næse og ikke kunne trække vejret ordentligt. F.eks. kan en tilstoppet næse være meget generende om natten, når man skal have en god og sammenhængende søvn. Istedet ligger du og vender dig, mens du prøver at trække vejret gennem mund og næse på skift – det er vist opskriften på at få det forkerte ben ud af sengen næste dag.

Hvad er stoppet næse? Stoppet næse kaldes også næsetæthed. Det er en nedsættelse af luftpassagen gennem næsen, i det ene eller andet næsebor. Det kan f.eks opstå, når du render rundt og er forkølet. Stoppet næse kan også opstå, hvis du har allergi. Det er ikke behageligt at have tilstoppet næse, da du bliver let tør i halsen, fordi du skal trække vejret gennem munden. Følelsen af at få for lidt ilt er heller ikke rart. 

Hvordan slipper man af med tilstoppet næse?

Der er flere ting, du kan gøre, hvis næseborene føles helt blokerede. F.eks. kan du skylle næseborene med en saltvandsopløsning, med et såkaldt næsehorn. Du kan også købe den klassiske næsespray i supermarkedet eller på apoteket, som hjælper dig med at kunne trække vejret gennem næsen igen.

Problemet med disse næsesprays er dog, at man fraråder brug af dem i mere end 10 dage. Man skulle tro, at hvis du forsætter med at bruge næsespray mere end 10 dage, vil det bare forsætte med at hjælpe. Men desværre virker medicinen modsat, da for lang tids brug får slimhinden i næsen til at hæve og blive irriteret – og du ender med endnu mere tilstoppet næse. 

Istedet for næsespray kan du bruge et naturligt alternativ. Se mere her: Træt af stoppet næse

Næsesprays af naturlige ingredienser bruges af millioner af mennesker i Asien – med god virkning. Med ingredienser såsom mentol, kamfer, eucalyptus og borneol, afhjælpes tætheden i næsen – ganske naturligt. Der er ingen begrænsning på hvor meget du kan anvende denne type næsespray med naturlige ingredienser. 

Hvad er allergi?

Ved allergier, f.eks. høfeber, kommer immunforsvaret på overarbejde. Immunforsvaret overreagerer på noget, der egentlig ikke er en trussel mod dig, f.eks. græspollen, som er helt uskadeligt for mennesker.

Men det tror dit overforsigtige immunforsvar ikke på, og det reagerer derfor voldsomt mod græsset, din undulat, kat, eller hund. Man kan derfor også kalde allergi et hyperaktivt immunsystem, som reagerer på stoffer i omgivelserne, de såkaldte allergener.